Evvel Cevap
10. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 128 Cevapları Gezegen Yayıncılık
10. Sınıf Din Kültürü Gezegen Yayıncılık
10. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 128 Cevapları Gezegen Yayıncılık

10. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Gezegen Yayıncılık Sayfa 128 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 128 Cevapları Gezegen Yayıncılık

Bazıları çabuk sinirlenir, bazıları ise soğukkanlılığını ve sükûnetini korur. Bir romanı veya şiiri okuyan, bir filmi seyreden farklı kimseler farklı düşünce ve duygulara kapılırlar. Yine farklı yaş ve gelişim düzeyindeki insanlar, farklı alanlara ilgi duyarlar. Genç biri daha hareketli filmlere ilgi duyarken yetişkin biri daha ağır konulu filmler seyredebilir. İnsanların dinledikleri müzik, damak zevkleri, okudukları kitaplar, giyim tarzları ve yaptıkları sporlar da onların kişilik özelliklerine göre farklılaşır. İnsanın yapısından kaynaklanan olaylara bakış ve yorum farklılığı kendisini dinî konularda da gösterir. Çünkü Kur’an-ı Kerim, her özellik ve karakterdeki insana hitap eder. Hitap ettiği insanların zekâları, bilgi birikimleri, olayları anlama ve yorumlama becerileri, psikolojileri vb. ise birbirinden farklıdır. Bu nedenle herkesin din ile ilgili yorumları ve uygulama biçimleri de farklılaşmaktadır. Örneğin İnsanın kişilik özellikleri, dini anlama ve yaşamada etkilidir. Yumuşak huylu kişiler dinin sevgi, saygı ve bağışlayıcılık yönüne ağırlık verirken sert mizaçlı kişiler dini hiç ödün vermeden uygulanacak kurallardan ibaret görmeye daha eğilimlidirler. Eğitimli ve kültür açısından daha zengin bir çevrede yetişen kişilerle gelişmeye açık olmayan kültür çevresinde yetişen kişilerin de dini yorumlaması farklılaşmaktadır. Dinin yorumlanmasında insan unsurunun çok önemli bir yeri vardır.

Sosyal Ortam

Dinî yorum farklılıklarının sebeplerinden bir diğeri de sosyal ortamdır. İnsan sosyal bir varlıktır. Bir toplumda ve sosyal yapı içinde doğar ve büyür. Bu süreçte toplum, insanı etkileyip egemen olan kuralları ve değer yargıları çerçevesinde şekillendirmektedir. Başka bir ifadeyle her insan, içinde yaşadığı toplumun bir ürünüdür. İnsanın hayata bakışı yaşadığı toplum biçimine göre şekillenir. Ticaretle ilgilenen toplumlarla tarımla uğraşan toplumların hayata bakışları aynı değildir. Şehir hayatının şartları ile köy hayatının şartları birbirinden farklıdır. Bu tür farklı özelliklere sahip toplumlarda yaşayan kişilerin olayları yo- rumlayışı birbirinden farklıdır. Yine her toplum, kendi toplumsal yapısına uygun dinî bir anlayış ve uygulama biçimine sahiptir. İnsanın içinde yaşadığı toplum, toplumsal yapı ve toplumda egemen olan din anlayışı, onun din anlayışını da farklılaştırır. Örneğin kırsal kesimde yaşayan bir insan ile şehirde yaşayan bir kişinin din anlayışı birbirinden farklılık gösterir. Çünkü içinde doğup yaşadıkları ve ona göre biçimlendikleri sosyal yapı birbirinden faklıdır.

  • Cevap: Bu sayfada herhangi bir soru bulunmamaktadır. 

10. Sınıf Gezegen Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 128 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları
Benzer İçerikler

Yeni Yorum