10. Sınıf Coğrafya Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 261
10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 261 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
10. Sınıf Coğrafya Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 261
20. Yaşanan afetlerin sayısında genel olarak her yıl bir artış olduğu (2011: 820, 2012: 905, 2013: 880, 2014: 980, 2015: 1060) görülmektedir. Böyle bir artışın ortaya çıkma nedenleri nelerdir?
- Cevap: İnsanların doğaya olan müdahalesinin artması.
21. Türkiye'nin bulunduğu topraklarda 2015 yılı itibarıyla hangi afetler meydana gelmiştir?
- Cevap: Hidrolojik, meteorolojik ve jeolojik afetler.
22.“Bazı afetler yavaş gerçekleşebilmektedir.” diyen bir kişi aşağıdaki afetlerden hangisine örnek vermiş olabilir?
A) Deprem B) Volkanizma C) Kuraklık D) Çığ E) Kütle hareketleri
- Cevap: C
23.Doğal afetler; jeolojik, klimatik, hidrolojik ve biyolojik olmak üzere sınıflandırılabilir. Buna göre aşağıda verilen doğal afetlerden hangisi oluşumu bakımından diğerlerinden farklıdır?
A) Orman yangınları B) Tsunami C) Volkanik faaliyetler D) Deprem E) Heyelan
- Cevap: A
24. Aşağıdakilerden hangisi deprem öncesi alınması gereken önlemlerden biri değildir?
A) Devrilebilecek eşyaları sabitlemek B) Deprem çantası hazırlamak C) Aile afet hazırlık planı yapmak D) Paniğe kapılıp sağa sola koşmamak E) Yaşanılan yerin deprem risk durumunu öğrenmek
- Cevap: D
25. Türkiye’de heyelanlar daha çok ilkbahar mevsiminde meydana gelmektedir. Aşağıdakilerden hangisi bu durumun oluşmasında daha fazla etkilidir?
A) Arazinin eğimli olması B) Şiddetli yağışlar ve kar erimeleri C) Tabakaların eğim doğrultusunda uzanması D) Yol yapım çalışmaları E) Bitki örtüsünün tahrip edilmesi
- Cevap: B
26. Aşağıdakilerden hangisi orman yangınlarına neden olan beşerî faaliyetlerden biri değildir?
A) Çiftçilerin tarlalarda anız yakması B) Cam kırıklarının ormanda bırakılması C) Sönmemiş kibrit ve izmaritin yere atılması D) Yıldırım düşmesi E) Yakılan ateşin söndürülmeden bırakılması
- Cevap: D
27. Afetlerin neden olduğu zararlar, ülkeden ülkeye farklılık göstermektedir. Sonuçları itibarıyla afetlere karşı hazırlıklı olan ülkelerde çok fazla zarar oluşmazken hazırlıklı olmayan ülkelerde büyük can ve mal kayıpları yaşanabilmektedir. Buna göre yukarıdaki haritada numaralandırılarak verilen ülkelerden hangisi, yaşanabilecek aynı şiddetteki bir afetten daha fazla etkilenir?
A) I B) II C) III D) IV E) V
- Cevap: C
Aşağıdaki 28 ve 29. soruları yukarıda verilen Türkiye haritasına göre cevaplayınız.
28. Haritada numaralı alanların hangisinde çığ olayına daha çok rastlanır?
A) I B) II C) III D) IV E) V
- Cevap: A
29. Belirtilen alanlardan hangisi, orman yangınları açısından daha hassas bir bölgede bulunmaktadır?
A) I B) II C) III D) IV E) V
- Cevap: D
10. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 261 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok