10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Yıldırım YayınlarıSayfa 76ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 76 Cevapları Yıldırım Yayınları
Ç. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.1. Türkiye kıyılarında deltaların oluşması kıyılarımızda;
I. güçlü akıntıların olmadığı,
II. bazı kıyılarda derinliğin az olduğu,
III. akarsu erozyonunun çok olduğu görüşlerinden hangilerini kanıtlar?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) Yalnız III
D) I ve II
E) I, II ve III
Cevap: E
2. Akarsuların kertik vadiler oluşturduğu bir yer için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?
A) Engebe azdır.
B) Erozyon şiddetlidir.
C) Tarıma elverişlidir.
D) Yerleşmeye elverişlidir.
E) Eğim azdır.
Cevap: B
3. I. Obruk
II. Polye
III. Uvala
Yukarıdaki yer şekillerinden hangilerinin tabanı kuru ise tarımsal üretime elverişlidir?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) Yalnız III
D) I ve II
E) II ve III
Cevap: E
4. Haritada numaralarla gösterilen yerlerden hangisinde karstik şekillere daha yaygın olarak rastlanır?
A) I
B) II
C) III
D) IV
E) V
Cevap: D
5. Türkiye’deki yer şekilleri için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?
A) Seyhan, Ceyhan, Kızılırmak ve Yeşilırmak nehirleri delta ovaları oluşturmuştur.
B) Batı Karadeniz’de fiyort tipi kıyılar görülür.
C) Yeryüzündeki haliçlerin en tipik örneğine İstanbul’da rastlanır.
D) Hörgüç kayalara ve sirk çanaklarına daha çok Ege kıyılarında rastlanır.
E) Doğu Karadeniz’de ria tipi kıyılar yaygındır.
Cevap: A
6. Her mevsim yağış alan bir yörede;
I. tabanlı vadi,
II. devkazanı,
III. mantar kaya
yer şekillerinden hangilerine rastlanması beklenmez?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) Yalnız III
D) I ve II
E) I, II ve III
Cevap: C
7. Haritada numaralarla gösterilen yerlerden hangisinde akarsuların oluşturduğu şekiller daha yaygındır?
A) I
B) II
C) III
D) IV
E) V
Cevap: A
8. Girintili ve çıkıntılı kıyılar doğal liman özelliği göstermektedir. Buna göre aşağıdaki kıyı tiplerinden hangisinde doğal limanın daha az olması beklenir?
A) Boyuna
B) Dalmaçya
C) Enine
D) Fiyort
E) Ria
Cevap: A
10. Sınıf Yıldırım Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 76 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok