10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 136 Cevapları Yıldırım Yayınları
Bu sayfa 2021-2022 eğitim-öğretim yılı içeriğidir.
Kitabın güncel basımı kontrol ediliyor…
10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Yıldırım Yayınları Sayfa 136 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 136 Cevapları Yıldırım Yayınları
Ç. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.
1. Haritada numaralarla gösterilen yerlerden hangisinde kayaçlar daha çok kimyasal olarak ayrışmaktadır?A) IB) IIC) IIID) IVE) V
- Cevap: C
2. Bütün horizonları gelişmiş bir toprak örtüsünün bulunduğu yer için;I. Oluşumunda iklim koşulları belirleyici olmuştur,II. Taşınmış topraklardandır,III. Kuraklık çok şiddetlidir yargılarından hangileri doğrudur?A) Yalnız IB) Yalnız IIC) Yalnız IIID) I ve IIE) I, II ve III
- Cevap: A
3. Yeryüzünde podzollerin yaygın olduğu bir bölgede aşağıdaki bitki örtülerinden hangisine rastlanması beklenir?A) TundraB) Tayga ormanlarıC) Yağmur ormanlarıD) BozkırlarE) Savan
- Cevap: B
4. Aşağıdaki göllerden hangisi oluşum bakımından diğerlerinden farklıdır?A) Balık GölüB) Çıldır GölüC) Erçek GölüD) Tortum GölüE) Nazik Gölü
- Cevap: D
5. Haritada numaralarla gösterilen yerlerden hangisinde çöl bitkileri yaygındır?A) IB) IIC) IIID) IVE) V
- Cevap: E
6. Ülkemizde antropojen bozkırların görüldüğü bir yer için;I. Ormanlar tahrip edilmiştir,II. Her mevsim yağış alır,III. Akdeniz iklim bölgesindedir yargılarından hangileri doğrudur?A) Yalnız IB) Yalnız IIC) Yalnız IIID) I ve IIE) I, II ve III
- Cevap: A
7. I. SavanII. GarigIII. MakiIV. TaygaYukarıdakilerden hangileri bir bitki örtüsünün tahrip edilmesi sonucunda ortaya çıkmıştır?A) I ve IIB) I ve IIIC) II ve IIID) II ve IVE) III ve IV
- Cevap: C
8. Ülkemizde psödomakilere aşağıdaki yörelerden hangisinde rastlanması beklenir?A) Güneydoğu Anadolu’daB) Güneybatı Ege’deC) Hakkâri çevresindeD) Batı Karadeniz’deE) Konya Ovası’nda
- Cevap: D
10. Sınıf Yıldırım Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 136 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok