Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Coğrafya Yıldırım Yayınları

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 112 Cevapları Yıldırım Yayınları

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Yıldırım Yayınları Sayfa 112 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 112 Cevapları Yıldırım Yayınları

c. Podzoller

Orta kuşakta sert karasal iklim bölgesinde görülen topraklardır (Fotoğraf 1.144). Çoğunlukla iğne yapraklı orman altında gelişen bu topraklarda yıkanma fazladır. Çoğunlukla gri renklidir. Kanada ve Sibirya’da yaygın olan bu topraklar; humus bakımından fakirdir, bu nedenle düşük verimlidir.

ç. Kahverengi Orman Toprakları

Bu topraklar, orta kuşakta her mevsimi yağışlı okyanusal iklim bölgesinde bulunur. Kışın yapraklarını döken orman örtüsü altında oluşan bu topraklar (Fotoğraf 1.145) humus bakımından zengindir. Fazla yağışlı yerlerde kireç oranı azdır.

d. Çernezyomlar

Kara toprak (Fotoğraf 1.146) olarak da adlandırılan bu topraklar karasal iklim bölgesinde ve çayır bitki örtüsü altında oluşmaktadır. Otların yavaş ayrışmasından dolayı humus bakımından zengin olan bu topraklar çok verimlidir.

e. Kahverengi ve Kestane Rengi Bozkır Toprakları

Kahverengi toprak tipi (Fotoğraf 1.147), ılıman karasal iklim bölgesinde bozkır bitki örtüsü altında oluşmaktadır. Yıllık yağış miktarının 300400 mm civarında olduğu bölgelerde oluşan bu topraklar humus bakımından fakir sayılır.

Kestane rengi toprak tipi (Fotoğraf 1.148), kahverengi bozkır toprakları gibi ılıman karasal iklim bölgesinde ve bozkır bitki örtüsü altında gelişmektedir. Bu toprakların kahverengi bozkır topraklarından farkı, yıllık yağış miktarının biraz daha fazla olmasıdır (500-600 mm). Bu nedenle bu topraklarda ot toplulukları daha gürdür. Dolayısıyla kahverengi bozkır topraklarına göre humus bakımından daha zengindir.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

10. Sınıf Yıldırım Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 112 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!