Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Cevapları

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 217

“10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 217 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 217

DÖRDÜNCÜ SANAYİ DEVRİMİ (SANAYİ 4.0)

Sürekli gelişen teknolojiler, sanayi üretimlerinin günümüze kadar üç ana dönemden geçmesine neden olmuştur. Buhar gücüyle çalışan makineler Birinci Sanayi Devrimi’ni (1784), elektrik enerjisi kullanımı İkinci Sanayi Devrimi’ni (1870), elektronik teknolojilerinin kullanımı Üçüncü Sanayi Devrimi’ni (1969) tetikleyen ve hayata geçmesini sağlayan unsurlar olmuştur. Günümüzde ise artık dijital bilişim teknolojileri ile tetiklenen dördüncü devrimin (Sanayi 4.0) başladığından bahsediliyor. Bu dönem akıllı robot makinelerin birbiriyle bilgi alışverişi yapabildiği, sensörlerin, üretim araçlarının ve bilgi teknolojilerinin birbirine bağlandığı sistemlerin hayata geçtiği bir dönemi işaret etmektedir. Yeni dönemde her biri farklı bilgisayar tarafından yönlendirilen makineler, bir bütün olarak ana bilgisayarların kontrolüne girmektedir. Bu sayede akıllı ve kendisini uyarlayan bir sanayi süreci ortaya çıkmaktadır. Bu süreç; daha hızlı, daha kaliteli, daha verimli ve daha düşük maliyetli üretimi mümkün kılacak bir sanayi yolculuğunu başlatmaktadır. Sanayi 4.0 kısaca, sadece bir üretim aşamasının ya da bir faaliyetin değil; bir şirketin bütün çalışma ve süreçlerinin bilişim sistemleri ile dijitalleşmesi olarak tanımlanmaktadır.

Rekabet gücü yüksek ekonomiler içinde yer almak isteyen ülkeler için küresel düzeydeki bu gelişmeleri takip etmek ve bunun ötesinde Sanayi 4.0’ın öncü uygulayıcı ekonomileri arasında yer almak çok önemlidir.

Beşincil Ekonomik Faaliyetler

Karar verme ve kontrol etme faaliyetleri olarak değerlendirilen beşincil ekonomik faaliyetler, büyük şirket yöneticilerini ve ülke yönetimindeki etkili kişileri kapsar (Görsel 2.30). Her ne kadar az sayıda kişi bu faaliyet türünde bulunsa da dünya genelindeki etkileri büyüktür. Kamu sektöründeki ve özel sektördeki üst düzey yöneticilikler ve yönetim kurulu başkanlıkları bu faaliyet grubunda yer alır.

Ders İçi Çalışma

Aşağıdaki tabloda bazı iş kolları ile meslekler verilmiştir. Verilen iş kolları ile mesleklerin hangi ekonomik faaliyet türlerinde yer aldığını tablodaki ilgili alana yazınız.

  • Cevap:

10. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 217 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!