10. Sınıf Biyoloji Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 40
“10. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Sayfa 40 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
10. Sınıf Biyoloji Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 40
Tomurcuklanma
Tomurcuklanarak üremede ana canlı üzerinde mitoz ile tomurcuk şeklinde bir çıkıntı oluşur. Ana canlı üzerinde oluşan bu çıkıntı, gelişerek yeni canlılar meydana getirir. Gelişen bu yapılar, ana bireyin genetik kopyasıdır. Tomurcuklar, ana canlıdan ayrılıp bağımsız yaşayabildiği gibi ana canlıya bağlı kalarak koloni de oluşturabilir. Tek hücrelilerden bir mantar çeşidi olan bira mayasında (Görsel 1.20), çok hücrelilerden hidra (Görsel1.30) ve mercan gibi omurgasız hayvanlarda tomurcuklanma görülür.
Hidranın tomurcuklanması ile oluşan yeni canlı, ana bireye bağlı kalabileceği gibi ayrılıp bir zemine tutunarak da yaşayabilir. Bir zemine tutunarak yaşayan canlıya polip denir. Poliplerden eşeysiz olarak çoğalan, bağımsız yüzen bireylere medüz (denizanası) denir. Medüzlerde tomurcuklanma görülmez.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
10. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 40 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.