10. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 5
10. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 5 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
10. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 5
Hücre büyüdükçe hücrenin sitoplazmasında ve organel sayısında artış görülür. Fakat kromozom sayısında bir değişim gözlenmez. Kromozomlardaki DNA’nın hücreyi yönetmesi zorlaşır. Hücrenin metabolizma hızında azalma görülür. Hücre büyüdükçe hücrenin yüzeyini oluşturan hücre zarı ve hücrenin hacmini oluşturan sitoplazma miktarında artış gözlenir. Zamanla hücre zarı hücre sitoplazmasının ve organelerinin ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kalır. Hücre bölünmesi ile bu sorunlar ortadan kalkabilir.
1. Hücrelerimizin bir kısmı küp şeklindedir. Aşağıda kenarları 1 cm ve 2 cm olan iki tane küp vardır. Bu küplerin yüzey alanlarının ve hacimlerinin büyüklüklerini bulunuz.
- Cevap: A küpünün yüzey alanı 6cm1 2, hacmi 1cm3tür. B küpünün yüzey alanı 24 cm2, hacmi 8cm3′tür.
2. A küpü büyüyerek B küpüne dönüşürse, bu küpün yüzey alanı ve hacmi kaç kat büyür?
- Cevap: Yüzey alanı 4 kat, hacmi 8 kat artar.
10. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 5 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.