10. Sınıf Biryay Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Sayfa 269 Cevabı
10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 269 Cevapları Biryay Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
10. Sınıf Biryay Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 269 Cevabı
Metni Anlama ve Çözümleme
1. Okuduğunuz metinde geçen ‘‘Canımıza can katmak, kolayına gitmek, elden gelmek’’ deyimlerinin anlamlarını söyleyerek cümle içinde kullanınız.
- Cevap:
Canıma can katan o bakışlarında beni mahrum etme.
Babamın yıllarca uğraşıp didinerek aldığı ev, amcamın yanlışlarla dolu hayatı nedeniyle elimizden gitti.
Elden gelen bir şey olsa sana yardımcı olurduk.
2. Metinde “Balıkçı” diye söz edilen kişi kimdir? Bodruma ne tür katkılar sağlamıştır?
- Cevap: Metinde “Balıkçı” diye söz edilen kişi Halikarnas Balıkçısıdır. (Cevat Şakir Kabaağaçlı) Bodrum’un tanınmasını, turizm cenneti olmasını ve doğasının korunmasını sağlamıştır.
3. Metinde yazar Bodrumlulara neden sitem etmektedir? Açıklayınız.
- Cevap: Yazar Bodrumluların Halikarnas Balıkçısının bıraktığı emanete (doğasına) sahip çıkmadıkları için sitem etmektedir.
4. Okuduğunuz metinden Bodrum ile ilgili hangi bilgilere sahip oldunuz? Anlatınız.
- Cevap: Okuduğum metinden Bodrum’un tarihi, kültürü, doğası, yeme-içme kültürü hakkında bilgilere sahip oldum.
5. Daha önce okuduğunuz Otoray Yolculuğu adlı metinle Bodrum adlı metni karşılaştırınız. Aralarındaki benzerlikleri ve farklılıkları söyleyiniz.
- Cevap: Otoray Yolculuğu ve Bodrum adlı metinlerin her ikisi de gözleme dayalı yazılardır. İkisi anlatım ve dil olarak birbirinden ayrılıyor. Bodrum adlı metinde daha çok ayrıntıya girilmiş ve Bodrum daha geniş anlatılmıştır.
10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Biryay Yayınları Ders Kitabı Sayfa 269 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.