1. Tema Erdemler Değerlendirme Çalışmaları cevapları ve soruları, Özgün Matbaacılık Yayınları 4. Sınıf Türkçe Ders kitabı sayfa 35-36-37 (Erdemler)

1. Tema Erdemler Değerlendirme Çalışmaları Cevapları

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Matbaacılık Yayınları Sayfa 35 Cevabı

Aşağıdaki şiiri okuyunuz.SEVGİ BİR KUŞTUR

Dün okulda Sevgi nedir, diye Sordu öğretmenimiz. Parmağımı kaldırıp Usulca dedim ki: Sevgi bir kuştur Öğretmenim. Sevgi bir kuştur, Biz uyuyunca Yüreğimize konan, Uyanınca Maviliklere uçan. Gökhan AKÇİÇEK
Kuş Resimli Kazak
A. 1, 2, 3 ve 4. soruları yukarıdaki şiire göre cevaplayınız.
1. Öğretmen, öğrencilere ne sormuş?

  • Cevap: Sevgi nedir? diye sormuş.
2. Şair, sevgiyi neye benzetmiş?
  • Cevap: Şair sevgiyi yüreğimize konan, uyanınca maviliklere uçan bir kuşa benzetmiş.
3. Şiirin konusu nedir?
  • Cevap: Sevgidir sevginin önemidir.
4. Şiir kaç dizeden oluşmaktadır?
  • Cevap: 12 dizeden oluşmuştur.
B. Aşağıdaki kelimelerin zıt anlamlılarını işaretleyiniz.
  • Cevap:
1.yavaş

rahat hızlı (✓) ağır
2. dağınık düzensiz toplu (✓) özenli
3. hatırlamak önemsemek anımsamak unutmak (✓)
C. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.
1. I. kişilik II. belirledik III. karakterlerin IV. özelliklerini Yukarıdaki kelimelerden anlamlı ve kurallı bir cümle oluşturulduğunda hangi kelimenin ilk harfi büyük yazılır? A) I B) II C) III D) IV

  • Cevap: C
4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Matbaacılık Yayınları Sayfa 36 Cevabı2. Aşağıdaki atasözlerinden hangisinde insanlara karşı anlayışlı olmak vurgulanmıştır?

A) Acele yürüyen yolda kalır. B) Komşu komşunun külüne muhtaçtır. C) El elden üstündür. D) Hatasız kul olmaz.

  • Cevap: D
3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yanlış noktalama işareti kullanılmıştır?

A) Kitaplığını kim düzeltti? B) Yağmur durdu mu dışarı çıkarız? C) Kıyafetlerinin kirlendiğini fark ettin mi? D) Bu konudan ne anlıyorsun?

  • Cevap: B
4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde virgülün kullanılma amacı diğerlerinden farklıdır?

A) Nil, oyun köşesinde bloklarla oynuyordu. B) Bu endişeli, üzgün hâlini nasıl değiştirebiliriz? C) Atları suya götürmek, sırtlarına binmek, kaşağılamak ne doyulmaz bir zevkti. D) Sepette çeşit çeşit meyveler, meyve suyu ve minik kekler vardı.

  • Cevap: A
Ç. Aşağıdaki cümlelerden neden-sonuç ilişkisi olanların başına “✓” işareti koyunuz.
  • Cevap:
()

1. Korktuğu için parka gelmedi. 2. Onun kadar yaramaz bir çocuk görmedim.
() 3. Bugün çok yorulduğum için erkenden uyuyacağım. 4. Kitabın sayfaları yırtıldı.
() 5. Yağmur yağdığından dışarı çıkamadık. 6. Ablamlar gelince yemeğe başladık. SONRAKİ METNE HAZIRLIK
Aile bireylerinize ait fotoğrafları sınıfa getiriniz.

  • Cevap: Ailenize ait fotoğraflardan bazılarını derse getirmelisiniz.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Matbaacılık Yayınları {Erdemler} Sayfa 35-36-37 1. Tema Erdemler Değerlendirme Çalışmaları Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.