Zuzu Çöplükte Metni Etkinlik Cevapları (1. Sınıf Türkçe)
1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Semih Ofset Yayınları 6. Tema Vatandaşlık Sayfa 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 Zuzu Çöplükte Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları
Zuzu Çöplükte Metni Cevapları
Neleri çöpe atarız?
- Cevap: Kullanmadığımız eşyaları, evde biriken artıkları.
1. ETKİNLİK
1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Semih Ofset Yayınları Sayfa 79 CevabıKelimeleri anlamlarıyla eşleştirelim.
Atılan ufak tefek şeylerin hepsi.
- Cevap: ÇÖP
2. ETKİNLİK
Soruları metne göre cevaplayalım.
1. Zuzu neden uyandı?
- Cevap: Kedi Falga kapısını çalmıştı.
2. Kedilerin kitabına ne oldu?
- Cevap: Çöpçüler çöp kamyonuna atmışlar.
3. Çöplükte neler vardı?
- Cevap: oyuncak, kıyafet, kitap ve şişelerle doluydu.
4. Zuzu ve arkadaşları neyi kutladılar?
- Cevap: çöpten kurtulan eşyalar için
3. ETKİNLİK
1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Semih Ofset Yayınları Sayfa 80 CevabıMetne yeni bir başlık yazalım.
- Cevap: ESKİ EŞYALARI KORUYALIM
4. ETKİNLİK
Cam şişe yeni bir şişeye nasıl dönüşmüş olabilir?
- Cevap: Güzelce yıkanarak temizlenerek
5. ETKİNLİK
Haydi, şiiri okuyalım.
- Cevap:
- KEDİCİĞİM Benim kediciğim Çok akıllı; Karnı doyunca, Sağ ol, der. Benim kediciğim Çok akıllı; Akşam olunca yanıma gelir. Bana ninni söyler.
6. ETKİNLİK
1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Semih Ofset Yayınları Sayfa 81 CevabıHikâyede en beğendiğimiz bölümü yazalım. Resmini yapalım. Yazdıklarımızı arkadaşlarımızla paylaşmayı unutmayalım.
En beğendiğim bölüm
- Cevap: Eski eşyalar için parti yapmaları kutlamaları.
7. ETKİNLİK
1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Semih Ofset Yayınları Sayfa 82 CevabıArkadaşlar, bu geri dönüşüm işaretidir. Çöplerimizin yeni malzemelere dönüşebilmesi için çöplerimizi bu işaretin bulunduğu kutulara atmalıyız.
- Cevap:
Haydi, Mehmet’in ayırdığı çöpleri uygun kutulara atmasına yardım edelim.
- Cevap:
1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Semih Ofset Yayınları 6. Tema Vatandaşlık Sayfa 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 Zuzu Çöplükte Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok