“1, 2, 3 ve 4. soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

1, 2, 3 ve 4. soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız.

Soru: 1, 2, 3 ve 4. soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız.

  • Cevap: 
1. Lokman Hekim hangi özellikleriyle adını duyurmuştur?
  • Cevap: Lokman Hekim, doktorların piriymiş. Dünyada ne bilgi varsa bilir, bütün otların, çiçeklerin, ağaçların dilinden anlarmış. Kara kaplı bir kitabı varmış.
2. Lokman Hekim’in kara kaplı kitabında neler yazılıymış?
  • Cevap: Kara kaplı bir kitabı varmış ki içinde her işe çare, her derde deva yazılıymış. Lokman Hekim, neyi bilmek dilerse ona bakarmış. Şöyle dağlara, kırlara çıksa her bir ot, her bir çiçek, her bir ağaç dile gelir; hangi hastalığa iyi geleceğini, hangi derde deva olacağını söylermiş Lokman’a.
3. Metinde hangi söz sanatlarına yer verilmiştir? Örnekleyiniz.
  • Cevap: Allah dert verip derman aratmasın: dert ve derman sözcükleri ile tezat sanatı vardır. “Yapraklarım boğaz ağrısına iyi gelir.”, “Şurubum iştah açar.” Böyle dermiş bitkiler: bu cümlelerde konuşturma ve kişileştirme sanatı vardır.
4. Metin hangi tür yazıdan alınmıştır? Metinden ipuçları göstererek türünü belirleyiniz.
  • Cevap: Metin biyografi yani ünlü bir kişiyi tanıtma konusunda yazılmıştır.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Dörtel Yayınları Sayfa 67 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.