Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
4. Sınıf İnsan Hakları Yurttaşlık ve Demokrasi Hecce Yayıncılık

4. Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı Cevapları Hecce Yayıncılık Sayfa 76

“4. Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 76 Hecce Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

4. Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı Cevapları Hecce Yayınları Sayfa 76

Hazırlanalım

“Bir kimsenin düşüncesini açıklayamaması köleliktir.” Euripides (Oripides) sözü ile neyi anlatmak istemiştir? Söyleyiniz.

  • Cevap: Euripides’in bu sözüyle, bir bireyin düşüncelerini ifade edememesinin, özgür düşünce ve ifade özgürlüğünün önünde bir engel olduğunu ve bu durumun bir tür kölelik olarak kabul edilebileceğini ifade etmek istemiştir.

Covid-19

Tüm dünyayı etkileyen Covid-19 pandemisi, ülkemizde de ciddi tedbirlerin alınmasına neden olmuştur. Bu tedbirler kapsamında maske takma zorunluluğu, sokağa çıkma yasağı gibi insanların hak ve özgürlüklerini kısıtlayacak bazı yeni kurallar getirilmiştir. İnsanların yaşam haklarının güvence altına alınabilmesi için bazı hakları kısıtlanmak zorunda kalmıştır. Bu sayede daha fazla insanın virüsten etkilenmesinin önüne geçilmiştir.

Maske takarak kendimizin yaşama hakkını ve sağlıklı bir yaşam sürme hakkımızın ihlal edilmesini önlemiş olmaktayız. Bizim maske takmamız, başka insanların da yaşama ve sağlıklı bir yaşam sürme hakkının korunmasını sağlamıştır.

Aşağıdaki soruların yanıtlarını metinden hareketle defterinize yazınız.

1. Covid-19 pandemisinde hangi kurallar konmuştur?

  • Cevap:

Maske takma zorunluluğu
Sosyal mesafe kuralı
Sokağa çıkma yasağı
El hijyenine dikkat etme
Toplu alanlarda kalabalık olmaktan kaçınma
Etkinliklerin ve toplu etkinliklerin sınırlanması

2. Kurallar ile hak ve özgürlüklerin korunması neden önemlidir?

  • Cevap:

Kurallar, insanların yaşam haklarını ve sağlığını korumak için gereklidir.
Hak ve özgürlüklerin korunması, insanların güvende hissetmelerini sağlar ve toplumun refahına katkıda bulunur.
Kurallar, toplumun genel çıkarları doğrultusunda bireysel hak ve özgürlükleri dengelemeyi amaçlar.

3. Başkalarının hak ve özgürlüklerini korumak için hangi hak ve özgürlüklerimizin kısıtlanması gerekmiştir? Bu süreçte neler hissettik?

  • Cevap:

Covid-19 pandemisi sürecinde, bireylerin bazı hak ve özgürlükleri kısıtlanmıştır. Bunlar arasında sokağa çıkma özgürlüğü, toplu etkinliklere katılma özgürlüğü, seyahat özgürlüğü gibi haklar yer almıştır.
Bu süreçte insanlar, kısıtlanan hak ve özgürlüklerin pandemiyle mücadele ve toplum sağlığı açısından önemli olduğunu anlamışlardır. Ancak bazı bireylerde bu kısıtlamalar kaygı, sıkıntı veya özgürlüklerin sınırlanması hissi yaratabilir.

4. Sınıf Hecce Yayıncılık İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı Sayfa 76 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!