

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 144 Cevabı

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 144 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 144 Cevabı
• Kavşağa gelen sürücüler, kavşak giriş ve çıkışlarından kurallara uygun olarak karşıya geçen veya geçmek üzere olan yayalara geçiş hakkını vermek zorundadırlar.
4. Işıklı trafik işaretleri izin verse dahi trafik akışı, kendisini kavşak içinde durmaya zorlayacak veya diğer doğrultudaki trafiğin geçişine engel olacak ise sürücülerin kavşağa girmeleri yasaktır.
5. Görevli kişi veya ışıklı trafik işareti ile yönetilen kavşaklarda sürücüler kavşağı en kısa zamanda geçmek zorundadırlar. Sürücülerin gereksiz olarak yavaşlamaları, durmaları, araçtan inmeleri, yolcu indirip bindirmeleri veya araçlarının motorlarını durdurmaları yasaktır.
6. Aksine bir trafik işareti olmadıkça bütün kavşaklarda araçlar, ray üzerinde hareket eden taşıtlara geçiş hakkını vermek zorundadır.
Trafikteki araç sürücüleri sağa ve sola dönüşler ile dönel kavşaklardaki dönüşlerinde trafik kazalarına neden olmamak için kurallara uygun davranmalıdır. Kara yolunda araç kullanan veya yaya olarak bulunan tüm bireylerin geçiş hakkına sahip araçlar hakkında bilgi sahibi olmaları ve bu tür araçlarla karşılaştıklarında ne yapmaları gerektiğini bilerek davranış sergilemeleri gerekmektedir. Sürücüler ve yayalar birbirlerine saygılı olmalıdır.
2.2.4.2. Geçiş Üstünlüğü
Görev sırasında belirli araç sürücülerinin can ve mal güvenliğini tehlikeye sokmamak şartı ile trafik kısıtlama veya yasaklarına bağlı olmamalarına “geçiş üstünlüğü” denir.
Geçiş üstünlüğüne sahip araçlar ile bunların sürülmesi hakkında uygulanacak esas, usul ve kurallar şunlardır:
a) Geçiş Üstünlüğüne Sahip Araçlar
1. Yaralı veya acil hastaların taşınması ve bunlara ilk ve acil yardımın yapılması için kullanılan ambulans ve özel amaçlı taşıtlarla yaralı ve acil hasta taşıyan diğer araçlar (Görsel 2.47)
2. Organ ve doku nakli yapan araçlar
3. İtfaiye araçları ile benzeri acil müdahale araçları (Görsel 2.48)
4. Sanık veya suçluları takip eden veya genel güvenlik ve asayiş için olay yerine giden güvenlik güçlerine ait araçlar
5. Trafik güvenliğini koruma veya trafik kazasına el koyma amacıyla olay veya kaza yerine giden trafik hizmetlerine ait araçlar
6. Yolun yapım ve bakımından sorumlu kuruluşlara ait kar ve buz mücadelesi çalışmalarında görevli araçlar
7. Sadece alarm sırasında olmak üzere sivil savunma hizmetlerine ait araçlar
8. Hizmetin devamı süresince koruma araçları ile korunan araçlar
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 144 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yeni Yorum