Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Demokrasi ve İnsan Hakları Ata Yayıncılık

Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 121 Cevapları Ata Yayıncılık

Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Cevapları Ata Yayıncılık Sayfa 121 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 121 Cevapları Ata Yayıncılık

Toplumsal Yapının Bütünlüğü ve Devamlılığı

Dünyanın hemen her yerinde farklı boyutta ve içerikte birçok şiddet olayı haberini görmekte, duymakta ya da okumaktayız. Ülkemizde de her gün çok sayıda şiddet olayı meydana gelmektedir. Sokaklarda, stadyumlarda, adliye koridorlarında, okullarda, sağlık merkezlerinde onlarca şiddet olayından haberdar olmaktayız. Şiddet, toplumsal yaşamdaki en önemli hak ve özgürlük ihlallerinden biridir Bireylere veya belli gruplara uygulanan baskı, toplum içerisinde huzursuzluk yaratarak müsamaha, sevgi, saygı gibi değerleri zayıflatmaktadır. Bununla birlikte endişe, korku, belirsizlik yaratılarak bir grubun veya grupların egemenlik kurma isteği gerçekleşmektedir. Bütün bunların önüne geçmek ve toplumsal bütünlüğün devamını sağlamak için şiddetten uzak durmak gerekir.

Kadına ve Çocuklara Yönelik Şiddet

Ülkemizde kadına yönelik çok sayıda şiddet olayıyla karşı karşıya gelmekteyiz. Bu tür şiddetin temelindeki en önemli nedenlerden biri, namus ve töre adına uygulanan kalıplaşmış olumsuz kültürel değerlerdir Ataerkil aile yapısı, toplumda geçmişten bu yana uygulanan hiyerarşik düzen ülkemizin bazı bölgelerinde kadını ikinci plana itmekte ve uygulanan şiddeti normalleştirmektedir. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin olmadığı toplumlarda, adalet ve dayanışma değerlerinin tam olarak işletilmediğini görmekteyiz. Bu durum aynı zamanda güven ve huzur ortamını bozmakta; insanların birlik, beraberlik içinde yaşama olanaklarını ortadan kaldırmaktadır. İlişkilerde yaşanan şiddet, ailenin ve toplumun sosyal gelişimini engellemekle birlikte yaşamsal boyutta önemli bir sağlık sorunu olarak da karşımıza çıkmaktadır. Gerek aile içinde gerekse toplumun diğer katmanlarında şiddetin çocuklara da uygulandığına tanık olmaktayız. Çocuğun fizyolojik ve psikolojik baskıdan dolayı travmalar yaşadığı, eğitim hayatının olumsuz etkilendiği bilinen bir gerçektir. Çocukların her türlü şiddet ortamından uzak tutulması, gelecek nesillerin sağlıklı ve barış içinde yaşamasını sağlayacaktır.

İş Yerinde Psikolojik Baskı (Mobbing)

İş yaşamında çalışanlara yönelik uygulanan uzun süreli ve çoğunlukla fiziksel olmayan şiddet türüne mobbing denilmektedir. Günümüzde bu konu, hem sosyoloji hem de hukuk açısından önemle ele alınmakta ve bu şiddet türüne karşı çalışmalar yürütülmektedir Yapılan çalışmalarda, daha çok aşırı denetleyici, korkak, nevrotik, antipatik gibi kişilik özelliklerine sahip yöneticilerin mobbing uyguladığı belirlenmiştir. Bu kişilerin aynı zamanda düşmanlık duyguları içinde olduğu, düşmanca davranışlar sergilemekten hoşlandığı, bu yüzden baskı ve şiddet uygulayabildiği de gözlemlenmiştir.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

9, 10, 11, 12. Sınıf Ata Yayınları Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 121 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!