Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Sonuç Yayınları

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sonuç Yayınları Sayfa 128

“9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 128 Sonuç Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sonuç Yayınları Sayfa 128

(T-5) Açılan köprü: Kara yolu üzerindeki trafiği engelleyecek şekilde açılan köprüleri bildirmek için kullanılır.

(T-6) Deniz veya nehir kıyısında biten yol: Yolun deniz ya da nehir kıyısında son bulduğunu ve taşıtların suya düşme tehlikesinin olduğunu bildirmek için kullanılır. Bu işaret levhası rıhtımları belirtmek için de kullanılabilir.

(T-7) Kasisli yol: Taşıtların daha önceki yol şartlarına göre normal hızlarını düşürmedikleri takdirde, taşıtları tehlikeye düşürebilecek hendek, kasis, çukur vb. üst yapı bozukluklarını uyarmak için kullanılır. Bu işaret görüldüğünde aracın hızı azaltılır. Bozuk olan yol kesimi onarıldıktan sonra levha kaldırılmalıdır.

(T-8) Kaygan yol: Yol yüzeyinin kaygan olduğu hakkında uyarıda bulunan bu levha; sürücülerin fren yapmamaları, hızlanmamaları ve ani manevralar yapmamaları gerektiğini bildirir. Yoldaki geçici kayganlığın sona erdirilmesinden sonra bu levha derhâl kaldırılmalıdır.

(T-9) Gevşek malzemeli zemin: Taşıt yolu üzerinde gevşek malzeme olduğunu ve öndeki araçlardan taş sıçrayabileceğini bildirir. Bu işaret görüldüğünde aracın hızı azaltılır ve diğer araçları takip mesafesi artırılır.

(T-10) Gevşek şev: Yarma şevinden taşıt yolu üzerine taş veya kaya gibi cisimlerin yuvarlanabileceğini ya da kaplama üzerinde akmış ve düşmüş malzemelerin olabileceğini gösterir. Seyir hâlindeyken bu duruma dikkat edilir.

(T-11) Yaya geçidi: İleride yaya geçidi olduğu uyarısında bulunur. Bu işaret görüldüğünde hız azaltılır, geçme yasağına uyulur, geçitten geçen veya geçmek üzere olan yayalara ilk geçiş hakkı verilir.

(T-12) Okul geçidi: Okul ya da oyun alanları gibi çocukların sık sık geçtiği yol kesimlerini belirtmek için kullanılır. Bu işaret levhasını gören sürücüler, hızlarını düşürmeli ve ani bir duruş için hazırlıklı olmalıdır.

(T-13) Bisiklet geçebilir: Bir bisiklet yolunun bu işaretin konulduğu yola bağlandığını ya da bisikletlilerin kara yolunu kesip dik olarak karşıya geçebilecekleri kesimleri belirtmek için kullanılır. Bu işaret levhasını gören sürücüler yolda dikkatli bir şekilde seyir hâlinde olmalıdırlar.

(T-14a) Ehlî hayvanlar geçebilir: Yol üzerinde bir hayvan olabileceğini, hayvanların geçiş yaptıkları bir kesim olduğunu ve aynı zamanda kaplama üzerinde kir ve çamur olabileceğini belirtmek için kullanılır. Bu işaret levhasını gören sürücüler yolda dikkatli bir şekilde seyir hâlinde olmalıdır.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Sonuç Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 128 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!