Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
5. Sınıf Fen Bilimleri Meb Yayınları

5. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 169

“5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 169 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 169

Dünyada kaç çeşit bitki ya da hayvan yaşadığını hiç merak ettiniz mi? Acaba yeryüzünde kaç çeşit balık, kuş veya memeli vardır? Peki, ya ağaçlar, böcekler, mikroskobik canlılar? Yeryüzünde birbirinden farklı o kadar çok canlı var ki… Son yıllarda bilim İnsanları dünyadaki canlıların çokluğunu anlatmak için yeni bir terim kullanmaya başladı: Biyolojik çeşitlilik ya da kısaca biyoçeşitlilik. Bir bölgede yaşayan canlıların sayı ve çeşit olarak zenginliğine biyoçeşitlilik denir. Biyoçeşitlilik İklim, sıcaklık, doğal afetler, su, ışık ve toprak yapısı gibi faktörlerden etkilenmektedir. Bu faktörlerin elverişli olduğu ortamlarda biyoçeşitlilik artarken elverişsiz olduğu ortamlarda azalmaktadır. Örneğin denizlerde ve ormanlık alanlarda biyoçeşitlilik fazla iken çöllerde ve kutuplarda azdır.

Canlıların İhtiyaç duydukları maddeleri doğal ortamlarından karşılamasına doğal yaşam denir. Canlıların doğal yaşam alanlarına ise habitat denir. Biyoçeşitlilik, doğal yaşam için çok önemlidir. Çünkü bir bölgede yaşayan canlılar besin, barınma ve İhtiyaç duydukları maddeleri biyoçeşitlilik sayesinde karşılar. Biyoçeşitliliğin önemi şunlardır:

• Tarım, hayvancılık, mobilyacılık ve eczacılık gibi alanların ham madde İhtiyacını karşılar.
• Ülke ekonomisine katkı sağlar.
• Hava kirliliğini azaltır.
• Sera etkisini azaltarak küresel ısınmayı engeller.
• Su ve toprağın korunmasına katkı sağlar.

Bir alandaki canlı ve cansız varlıkların hepsinin birlikte oluşturduğu sisteme ekosistem denir. Ekosistem, tek bir ağaçtan oluşabileceği gibi büyük bir ormandan da oluşabilir. İklim ve hava durumu gibi doğal faktörler ekosistemler üzerinde etkilidir. Ancak ekosistemleri sadece doğal faktörler etkilemez. Aşırı otlatma, bilinçsiz avlanma, orman yangınları, erozyon, çevre kirliliği, deniz kirliliği, çölleşme gibi etmenler, ekosistemleri olumsuz etkilemektedir. Ayrıca aşırı nüfus artışı ve buna paralel olarak İhtiyaçların artması ve plansız kentleşme de ekosistemler üzerinde olumsuz etkilere sahiptir. Bu olumsuz etkiler, pek çok bitki ve hayvan türünün yok olmasına veya yaşam alanlarının değişmesine yol açmaktadır.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

5. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 169 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
4
unlike
1
clap
1
angry
0
happy
0
love
0
confused
0
sad

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!